Toggle offcanvas area
Menu

Flooat stelt kantoren open voor kunst

Sandra Ruyssinck

AALTER – Afgelopen weekend ging de kunstexpositie “Eudaimonia” van start in de kantoorgebouwen van Signina NV. Ook de andere bedrijven binnen het Aalterse bedrijfsgebouw, Batsleer Renovatie en Bulthaup, worden geregeld ingezet als decor voor kunstexposities. Dit alles onder leiding van Flooat, dat het gebouw ter beschikking stelt als co-working space en expositieruimte. Koen Batsleer: “Op deze manier willen we onze leegstaande vergaderruimtes maximaal benutten.”

Kunstenares Sandra Ruyssinck stelt 3 weekends lang haar unieke kunst tentoon in het bedrijfsgebouw van Batsleer renovatie NV, Bulthaup en Signina NV. “Mijn werken zijn uniek en geïnspireerd op natuurlijke elementen”, aldus Sandra Ruyssinck. “Deze natuurlijke elementen vloeien op papier door gebruik te maken van handgemaakte penselen die hun oorsprong vinden in de natuur. Een stok uit het bos voldoet als steel en een simpele veer of pluk haar zorgt voor een functionele borstel om inktschilderijen te maken. De schilderijen stralen eenvoud uit en creëren een moment van rust in geest en hart.”

Flooat

Flooat verhuurt het Aalterse bedrijfsgebouw voor kunstexposities. Zaakvoerder Koen Batsleer vertelt: “Als ondernemer moet je vandaag iets breder kijken dan enkel je core business. Zo hebben we Flooat afgelopen zomer opgericht omdat we vaststelden dat onze vergaderruimtes geregeld leegstonden. Om deze maximaal te benutten stellen we de ruimtes nu ter beschikking als co-working space en expositieruimte voor kunstenaars. Onze uitstekende ligging centraal tussen Gent en Brugge leent zich hier perfect toe.”

“De eerste expositie met Leen Vandierendonck in september vorig jaar was meteen een succes”, vervolgt Koen. “Dit trok andere kunstenaars aan met laaiend enthousiaste reactie over de locatie en de ruimtes. Zo kwam ook Sandra Ruyssinck bij ons terecht. Zij zal haar kunstwerken de komende weken in onze bedrijfsgebouwen tentoonstellen.”

Koen benadrukt dat de expositie coronaproof georganiseerd wordt. Reserveren op voorhand is niet nodig, maar er wordt slechts een beperkt aantal mensen tegelijk toegelaten en iedereen wordt geregistreerd.

Bron: https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/flooat-stelt-kantoren-open-voor-kunst

1024 768 Joan
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.