Toggle offcanvas area
Menu

Expositie Leen Vandierendonck opent in nieuwe tentoonstellingsruimte Flooat

Leen Vandierendonck - Herhalingen / Iterations

AALTER – Herhalingen en de ontelbare uitkomsten van repetitiviteit. Dat is het onderwerp van de nieuwste expositie van visueel kunstenares Leen Vandierendonck. Zij zal haar werk op 19 september voorstellen in de gloednieuwe coworking- en tentoonstellingsruimte Flooat in Aalter.

“Het concept van herhaling intrigeert me”, begint Leen Vandierendonck. “Door een bepaald proces over te doen, krijg je telkens nieuwe resultaten, hoe klein het verschil ook mag zijn. Bovendien is elke herhaling het startpunt van een nieuwe poging. Een herhaling draagt namelijk bewust of onbewust een bagage met zich mee dat een volgende iteratie beïnvloedt.”

Ook de mens en het sociale gedrag van de mens blijkt op die manier een inspiratiebron. “De voorbije maanden, met de verschillende crisissen, was in dat opzicht een duidelijk voorbeeld. Mensen vormen even een sociale cohesie, klitten aan elkaar en worden een groep. Door interne en externe bewegingen, vallen deze groepen net zo vlug weer uit elkaar. Ik geef deze dynamiek graag weer door enerzijds het gebruik van vlakken, genomen uit de materiële wereld, die ik structuren en genealogische verbindingen laat vormen, anderzijds door een menselijk karakter, een fragiliteit aan ‘het vlak’ te geven.”

Flooat: coworking- en tentoonstellingsruimte

Koen Batsleer, gedelegeerd bestuurder van Flooat is zelf een kunstliefhebber en stelt zijn ruimte graag open voor de tentoonstelling: “Flooat is een coworking-, vergadering- en tentoonstellingsruimte. Het is een professionele omgeving waar mensen enkele uren tot dagen kunnen werken om daarna ergens anders heen te gaan. Tegelijk is er ook een moderne vergaderruimte en loungehoek.

Het spreekt dus voor zich dat we van Flooat een echte inspirerende plaats willen maken. Een ‘creatieve thuis’ voor ieder die alleen, of samen met anderen aan zijn of haar project wil werken. In dat opzicht is een artistieke en innovatieve tentoonstelling zoals die van Leen zeker op zijn plaats in onze tentoonstellingsruimte.”

Herhalingen | Iterations is vanaf 19 september drie weekends lang te bezichtigen bij Flooat.

Bron: www.made-in.be
Fotografie: Mieke Dalle

1900 1268 Joan
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.