Toggle offcanvas area
Menu

Decentralized Art Club, een nieuwe conceptgalerij van Sandra Ruyssinck

Sandra Ruyssinck

Sandra Ruyssinck is een duivel-doet-al. Naast haar artistieke praktijk runt ze de sfeervolle B&B ‘Maison Mielou’ in Sint-Amandsberg, verhuurt ze ateliers aan kunstenaars en verdiept ze zich in cryptoart. Daarbovenop werkte ze de laatste maanden een nieuw concept uit voor haar galerij op de gelijkvloers van haar B&B. Vier ruimtes, waarvan eentje die de ‘Soulages kamer’ werd gedoopt, en waar binnenkort effectief werk van de Franse kunstenaar zal hangen. Haar eigen atelier zal in de achtertuin plaats vinden. Via de binnentuin zullen bezoekers op geregelde tijdstippen ook een kijkje kunnen nemen in haar praktijk.

De nieuwe galerij trekt in de toekomst resoluut de internationale kaart. Samen met mede-curatoren, de Portugese galerist Rui Guerreiro en kunstliefhebber Jan (Bib) Van Herreweghe, zal het in de toekomst werk tonen van internationale kunstenaars onder de conceptnaam Decentralized Art Club. Het ‘decentrale’ wijst zowel op het internationale karakter als op de kunst die het trio er wil tentoonstellen: “Decentralized Art Club is niet bepaald door definities of concepten. Het streeft naar een programma dat schaamteloos risico’s, verrassingen en niet-consensuele ideeën omarmt”, zegt initiatiefneemster Sandra Ruyssinck.

Voor de eerste expo van de galerij koos ze er echter voor om eigen werk te tonen, als om de toon van de toekomstige expo’s alvast scherp te stellen.

Annelies Vanbelle schreef onlangs over de expo van Sandra bij FLOOAT: “Dit is geen kunstenaar die haar demonen en worstelingen te grabbel gooit, maar iemand die rust zoekt in haar kunst, zaken creëert die haar gelukkig maken, en die in dezelfde beweging ook het publiek tot rust brengt en gelukkig maakt. Voor ons is ze daarom een kunstenaar van de nieuwe tijd, die transformeert en lichter maakt, voor ze uitstuurt naar anderen. Elk werkje is een gift, een kleine dosis gelukzaligheid.”

Dit kan verschillende vormen aannemen. In de huidige expo The smell of peaches krijgt de bezoeker zowel haar werk op papier te zien, als beeldhouwwerken in ceramiek en porselein, maar steeds met eenzelfde uitgangspunt: “in my sculptures I would like to express the beauty that is revealed by the passage of time. It is a synthesis of my life and passion. Each line, print or wrinkle represents a souvenir.“

Gevoelige, persoonlijke kunst met een universele boodschap… Wat ons betreft mag het gerust…

Bron: www.theartcouch.be

Foto’s: Tom Scheire

1182 665 Joan
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.