Toggle offcanvas area
Menu

Flooat toont schilderijen van Belgisch kunstenaar Tom Van Puyvelde

Tom van Puyvelde - Spectrum

AALTER – Bij Flooat in Aalter opent op zaterdag 4 december een nieuwe tentoonstelling met recent werk van schilder Tom Van Puyvelde (36) uit Temse. Bezieler Koen Batsleer heeft met Flooat een uniek concept gecreëerd: een gebouw waar kunst, kantoorruimtes en co-working spaces naadloos in elkaar doorvloeien.

Flooat opende in 2018 zijn deuren in Aalter, aan het Kanaal Gent-Brugge, in een gloednieuw minimalistisch gebouw getekend door Pascal Bilquin. Naast vergaderzalen en co-working ruimtes biedt Flooat een tentoonstelling platform voor jonge, opkomende kunstenaars, gecureerd door Koen Batsleer. Na tentoonstellingen van Leen van Dierendonck, Sandra Ruyssinck en Bart Ramakers, is het de beurt aan Tom Van Puyvelde: een Belgisch kunstenaar die woont en werkt tussen België (Temse) en Duitsland (Berlijn).
Spektrum

De titel van de tentoonstelling verwijst naar een van de betekenissen van het Duitse woord Spektrum: verscheidenheid aan verschijnselen, mogelijkheden op een bepaald gebied. Zo zijn de werken uit de Spektrum reeks te conceptualiseren als verschijnselen binnen een beperkt terrein: olieverf, penselen, Belgisch linnen en een beeld van een waterval. Dit alles binnen de muren van een leegstaand massagesalon in Berlijn.

“De gebruikte afbeelding was een van de populairste zoekresultaten wanneer ik ‘waterfall’ had ingetypt op google. Door dit nogal banale beeld in het proces te verankeren, wordt de betekenis van het beeld ondermijnd, en komt de nadruk en de kracht te liggen op de verf, het doek, de applicatie en alles wat zich op het doek afspeelt. Het beeld is slechts een uitgangspunt voor het schilderen, het resultaat is een palet van mogelijkheden.”
Bezichtiging

De schilderijen zijn te bezichtigen tijdens de eerste drie weekends van december, telkens van 14u tot 18u.

Bron: www.made-in.be

Door: Rani Cromphout

1115 796 Joan
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.